Nyhet - Föreläsningar om nätmobbing

Vi har fått så många förfrågningar om att börja föreläsa enskilt om nätmobbing. Dataspelsakuten föreläser redan om dataspelmissbruk och dataspelsberoende, och där en del av våra föreläsningar redan idag berör nätmobbing känns det naturligt för oss att även erbjuda denna tjänst. Sociala medier är här för att stanna och det är en viktig del av barn och unga vuxnas identitet att synas och vara på på internet. Tyvärr har det även medfört att mobbing numera inte en slutar när den den mobbade kommer hem eller reser bort. Det behövs  mer av en helhetssyn och större ansvar från skola och förädrar för att hantera denna nya typ av mobbing.   Läs mer och boka föreläsningar här

Boksignering och författarsamtal - onsdagen den 8:e juni

Den 8e juni på onsdag kl 19.30-21.00 vid akademibokhandeln (city) Mästersamuelsgatan anordnar ‪#‎Hoiförlag‬ ett mingel med tre författare bl.a. Anna Liljeroth, Magnus Ernström samt Patrik Wincent. Bokprat om våra senaste böcker samt boksignering.
Kom gärna förbi😄

Fritt inträde men anmäl er till Susanne@hoi.se

 

Gratis spel blir ofta kostsamma

I takt med att spel blir allt vanligare så har modellen "free to play" - att ge bort spel med möjlighet att köpa saker i spelet så kallat "in game purchases" blivit allt vanligare. Dock så kan dessa spel mycket kostsamma. För personer som har missbrukar tendenser när de spelar så kan ofattbara summor läggas på att uppdatera karaktärer. En pojke ska ha lagt 37 000 Euro på ett sådant spel för iphone/ipad. Spelen görs ofta på ett sätt att du behöver köpa saker för att slippa vänta, de begränsas om du inte köper spelvaluta sk. "in game currency". 

Läs hela artikeln här: 

http://www.craveonline.com/culture/769277-15-year-old-boy-spends-46700-free-ios-game