Vågar du lämna mobilen hemma en dag?

Jag vill sprida mina erfarenheter och min kunskap för att elever ska få ett sundare förhållningssätt till sina telefoner. Dagens teknik utvecklas med en takt på 100% per år, samtidigt som våra hjärnor är likadana sedan stenåldern. Telefonerna och dagens teknik ska inte få gå ut över studier, ens välmående och relationer.

 Theo Pokorny

Theo Pokorny

Jag kämpar varje dag för att inte låta min mobil ta övertaget igen. Förut var mobilen som ringen i “Sagan om ringen” och jag var Gollum. Typ. Idag är det mer som att mobilen är en godisskål och jag gör det jag kan för att inte äta för mycket godis.
Jag är inte längre konstant uppkopplad och tillgänglig. Jag läser magasin på morgonen, somnar utan serier och tar promenader utan telefonen. Jag har lärt mig att små justeringar i vardagen tillsammans lite kunskap inom ämnet gör enorm skillnad.
— Theo Pokorny

Theo kom till Dataspelsakuten för att få testa att leva utan sin mobil och se hur det skulle vara under 21 dagar. Det blev en upplevelse han inte skulle glömma. Han hittade kvalitet i vardagen som han inte visste fanns. Plötsligt blev vardagliga saker roliga som att laga mat eller hjälpa syrran med läxorna något som faktiskt var roligt, när han inte kunde gömma sig och “dö framför datorn” som han själv utrycker det.

Idag arbetar Theo i en matvarubutik men kan samtidigt inte glömma gåvan att ha fått lära sig att koppla ner och har därför på eget bevåg börja föreläsa för elever om hans upplevelse att leva helt utan skärmar i 21 dagar och vad det har gett för resultat. Vill du att Theo ska komma till er skola så kontakta oss nedan.

Vill du veta mer - Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Namn *
Namn
Frivilligt