Studentföreläsning
Anpassad föreläsning för studenter och högstadieelever. Föreläsningen ger tydlig information om vad dataspelsmissbruk är och hur man kan jobba med det på ett förebyggande sätt. Vi går igenom definitionen av dataspelsmissbruk, hur vi identifierar problematiken och hur vi bör agera. En informationsrik timme som är väldigt uppskattad.

”En riktig bra föreläsning som ligger i tiden med tanke på den ’digitaliserade generationen’. Många relevanta synpunkter och en hel del praktiska tips för både ungdomar och deras föräldrar med hänsyn till hur sociala medier och dataspel används av unga idag. Hög igenkänningsfaktor finns rakt igenom.”

— Zlatan Jaranovic – engelska Skolan Örebro

föreläsning föräldrar dataspelsmissbruk

Föräldraföreläsning
En föreläsning som behandlar dataspelsmissbruket och hur du som förälder kan jobba i ett förebyggande syfte. Vi kommer att ge konkreta verktyg för hur du kan hantera denna problematik. Denna föreläsning tar ca 2 timmar.

Högstadieföreläsning En föreläsning som informerar och inspirerar eleverna om skillnaden mellan missbruk och hälsosamt spelande. Vi tar upp definitionsfrågan och tittar på signaler och tecken på beroende och missbruk. Vilka spel är populära? Varför är de populära? Vi kommer att prata om hur man hittar en balans i vardagen och vad som är normalt spelande? Föreläsningen är ca en timme.

Kontakta oss så berättar vi mer
DATASPELSAKUTEN
Majrovägen 5
122 45 Enskede
08-23 30 07
www.dataspelsakuten.se
info@dataspelsakuten.se