Föreläsning 2015-05-12 - Hur kan ungdomar bryta dataspelsbereonde?

Kvällsseminarium Dataspelsakuten

 

Ungdomar och teknologi  – Hur vi väcker deras potential!

Kvällsseminarium med Dr Arne Rubenstein från Australien och Patrik Wincent, grundaren till Dataspelsakuten och Internetakuten.

Tid: 19.00 – 21.30

Datum: 2015-05-12 kl 19.00 - 21.30
Adress: Karlbergsvägen 54

Agenda:

19.00 – 19.50, Patrik Wincent

20.10 – 21.30, Dr Arne Rubenstein

Dr Arne Rubinstein (AUS) kommer hit till oss ända från Australien. Han har arbetat med ungdomar och familjer i över 30 år som läkare, kurator, mentor, talare och workshopledare. Han är författare till boken ”The Making of Men” som har blivit en storsäljare i Australien och andra länder. Han är en av grundarna till Pathways Foundation som främjar passageriter för ungdomar. Hans seminarier är utformade för att stödja ungdomar i arbetet att framgångsrikt skapa ett bättre liv. Seminarierna ger också stöd åt dessa ungdomars föräldrar och lärare.

År 2008 blev Dr Arne Rubenstein nominerad till årets Australiensare för hans banbrytande arbete med ungdomar. I arbetet, "Dr Arne School Program", berättar han om betydelsen av att hjälpa ungdomar genom passageriter och hur de kan hitta sina egna unika gåvor och talanger. 

Hans program och seminarier är praktiska, underhållande och insiktsfulla. De ger föräldrar verktyg för att kunna hjälpa en generation unga män och kvinnor att uppskatta livet. Han reser till skolor över hela Australien där han driver program och leder seminarier och workshops. 

Detta är ett tillfälle som du inte bör missa!

Patrik Wincent (SWE). Grundaren till Internetakuten & Dataspelsakuten. Han är auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet av arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Som expert inom området förekommer Patrik ofta i media som t ex TV4:s Morgonsoffa, SVT Sverige, Aftonbladet, Expressen, DN mm. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör olika sorters digitala beroenden och missbruk som exempelvis dataspelsmissbruk, mobilmissbruk och beroenden av internet och sociala medier. Patrik Wincent är aktuell med boken ”När vi släpper kontrollen” som är en praktisk handbok för föräldrar till barn som brottas med dataspelsmissbruk. Boken ger konkreta tips och verktyg för hur man kan hantera detta problem i vardagen.

Föreläsning med Patrik Wincent: En föreläsning för er som vill lära er mer om dataspelsmissbruk. Ni kommer att få konkreta tips och verktyg för att kunna hantera denna problematik. Denna föreläsning är informationsrik och ger en tydlig bild av hur ett dataspelsmissbruk kan se ut.

Ur innehållet: 

Definition: Hur ser problemet ut, vilka är i riskzonen, statistik.

Vad händer i hjärnan, vilka spel är mer beroendeframkallande?

Identifiera: Vilka är varningssignalerna för dataspelsmissbruk?

Vilka är de sociala, fysiska och mentala konsekvenserna?

Agera: hur skall du som lärare agera när du ser varningssginaler?

Hantera: Hur går du vidare med någon som har ett dataspelsmissbruk?

Föräldrautbildning med Dr Arne Rubenstein: En informativ och underhållande föreläsning på 1,5 timme. Den behandlar den senaste forskningen kring tonåringar och hur vi kan hjälpa dem att nå deras potential och komma tillbaka till ett normalt liv. 

Seminariet omfattar: 

Hur du kan hjälpa tonåringar att bli motiverade och inspirerade av sina liv. 

Senaste forskning kring tonåringar.

Hur vi kan hjälpa tonåringar att undvika de vanligaste fällorna. 

Hur våra ungdomar påverkas av dagens teknik.

Hur vi kan inkorporera hälsosamma beteenden hos våra barn.

Detta seminarium är riktat till föräldrar med barn från 8 – 24 år. 

Kostnaden är 100 SEK per biljett. Först till kvarn då platserna är begränsade. Ni säkrar er plats när betalningen är gjord. Bankgiro: 179 - 9311 Dataspelsakuten, Skriv ert efternamn på kommentar rutan, därefter skicka oss ett email när betalningen är gjord. Vår email är info@dataspelsakuten.se. Vi tar även emot drop in biljetter som kostar 150 SEK per person.