Följ oss live - Dataspelsakuten dygnar

Vad får det för effekt när vi spelar dataspel kontinuerligt hela natten, utan sömn och samtidigt dricker en massa energidrycker?

Fredag den 24 april kl 18.00 till lördag den 25 april kl 06.00 kommer vi utföra ett test för att sprida medvetenhet kring överdrivet dataspelsanvändande. 
Följ eventet här

www.dataspelsakuten.se/stream

Twitch - Se oss spela
http://www.twitch.tv/dataspelsakuten

Bambuser - Se vad som händer i rummet

http://bambuser.com/channel/Dataspelsakuten

Reddit

http://www.reddit.com/r/Games/comments/33orn6/what_happens_when_you_play_a_full_night_of_games/

Bakgrund

Många ”gamers” utsätter säg för detta dagligen genom att ”dygna”, ”raida”, ”Lana” och spela flera nätter i rad utan att sova. I vissa kretsar har det även blivit ett begrepp där man utmanar varandra - vem kan hålla sig vaken i flest timmar? För att kunna prestera under en längre tid och för att kunna behålla fokus på spelet dricker man drycker som innehåller koffein.

Syfte

Syftet med detta sociala experiment är att notera hur vi påverkas när vi utsätter oss för att inte få någon sömn, konsumera energidrycker, oavbruten stimulans genom spelet och hur det i sin tur påverkar vårt ”Fight- & Flight”-system i och med att vi får ett ökat adrenalin- & kortisolpåslag under en längre tid. Vi gör experimentet för att öka medvetenheten och informera om fenomenet till både ”gamers” och allmänheten.

Hur

Dataspelsakuten kommer att utföra ett socialt experiment och testa vad som händer i kroppen fysiskt, mentalt, känslomässigt när man ”dygnar” (hålla sig vaken hela natten) och spelar dataspel, samtidigt som man pressar kroppen med att dricka en massa energidrycker.

I det här experimentet skall försökspersonen hos Dataspelsakuten spela FPS (First Person Shooter-spel), krigsspelet Call Of Duty (COD) och samtidigt dricka Redbull, äta choklad samt snabbmat under hela natten.

Vi kommer att ha en sjuksköterska på plats som kommer att ta puls, blodtryck, ta koncentrationstester samt stresstester och jämföra värden före och efter. Patrik Wincent som är VD för Internetakuten och Dataspelsakuten, som själv är en ”gamer”, kommer att genomföra experimentet.

Struktur och regler:

  • Oavbrutet spela COD (Call of Duty under 12 timmars tid)
  • Enda gången försökspersonen pausar är när han dricker Redbull eller går på toa
  • Äta choklad och snabb snabbmat (Gorbys piroger – en gång under kvällen)
  • Muntlig reflektion och avstämning en gång i timmen (utan att avsluta spelandet)
  • Resultatet i spelet är oväsentligt, syftet är att hålla igång under 12 timmar i sträck